ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ

*Πώς να ταξιδέψει το ανήλικο παιδί μου μαζί μου ή με άλλο μέλος της οικογένειάς μου ή και κάποιον γνωστό μας ;
 
Όπως οι ενήλικες έτσι και τα ανήλικα παιδιά πρέπει να διαθέτουν έντυπα ταξιδίου:
-Αν το παιδί είναι άνω των 12 ετών υποχρεούται στην κατοχή αστυνομικής ταυτότητας για χώρες ΕΕ και διαβατήριο για άλλους προορισμούς.
-Αν το παιδί είναι κάτω των 12 ετών πρέπει να διαθέτει διαβατήριο για πτήσεις εξωτερικού και για πτήσεις εσωτερικού διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία ή οικογενειακό βιβλιάριο ασθένειας με φωτογραφεία.
Αν το ανήλικο παιδί ταξιδεύει με γνωστούς σας και κυρίως στο εξωτερικό είναι φρόνιμο να συντάξουν οι γονείς μία υπεύθυνη δήλωση  στα ΚΕΠ ότι επιτρέπουν το ανήλικο παιδί τους να συνταξιδέψει με τους τάδε κυρίους.
Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες  email  [email protected] ή στα τηλέφωνα 2321055190-WIND 6973667292 –COSMOTE 6980810236-VODAFONE 6944310855 ανάλογα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που κατέχετε.
 
*Πώς να ταξιδέψει το ανήλικο  παιδί μου μόνο του:
 
Πριν να κάνετε μία κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου ή και αν έχετε κάνει την κράτησή σας ήδη
στείλτε μας email   [email protected]  για να κάνουμε την διαδικασία του ασυνόδευτου παιδιού σας με την αεροπορική εταιρία δίνοντάς μας τα απαραίτητα στοιχεία:
-Το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης του ανήλικου παιδιού σας και το νούμερο ταυτότητας ή διαβατηρίου του.
-Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου και συγγένεια  του ατόμου που θα πάει τον ανήλικο στο αεροδρόμιο όπως και τα ίδια στοιχεία του ατόμου που θα παραλάβει τον ανήλικο από το αεροδρόμιο άφιξής του.
Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της fly4u.gr email  [email protected] με τα στοιχεία αυτά θα κάνει την ζήτηση στην αεροπορική εταιρία και θα σας ενημερώσει άμεσα για την απάντησή της.
Σας γνωρίζουμε ότι μερικές  αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν για την υπηρεσία του ασυνόδευτου
χρεώσεις που πληρώνονται από τον επιβάτη επί τόπου στο αεροδρόμιο στα ταμεία της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας και όχι στην fly4u.gr.
 
*Ιατρική βοήθεια σε αεροπορική πτήση ή λόγω περασμένης ηλικίας χρειάζομαι αναπηρικό καροτσάκι:
 
 Παράκληση να ενημερώσετε έγκαιρα με την αεροπορική σας κράτηση στην fly4u.gr με email email   [email protected] ότι θα χρειαστείτε ιατρική βοήθεια κατά την διάρκεια της αεροπορικής σας πτήσης δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία:
-Ονοματεπώνυμο του επιβάτη που αφορά η ιατρική βοήθεια.
-Από τι πάσχει ο επιβάτης.
-Σε τι βαθμό είναι η αυτοεξυπηρέτησή του (αν μπορεί να δέσει την ζώνη του ασφαλείας,να φάει μόνος του,να μετακινηθεί εντός του αεροπλάνου ή να ανέβει σκάλες κα)
Εάν ο επιβάτης χρειάζεται αναπηρικό καρότσι πρέπει να ενημερώσει την εξυπηρέτηση πελατών της fly4u.gr το λόγο ζήτησης διότι έχουμε 2 λόγους ζήτησης :
-Ο πρώτος λόγος είναι ότι αν δεν έχετε σοβαρή ασθένεια δεν χρειάζονται έντυπα από τον ιατρό σας  οπότε με μία απλή αίτηση από την εξυπηρέτηση πελατών της fly4u.gr και αν έχει διαθέσιμα αναπηρικά καρότσια,η ζήτησή σας θα ικανοποιηθεί.
-Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν υπάρχει σοβαρή  ασθένεια του επιβάτη θα χρειαστούν έντυπα υπογεγραμμένα από το ιατρό που τον παρακολουθεί.
Πρέπει να έρθετε σε επαφή έγκαιρα με την εξυπηρέτηση πελατών με email  [email protected]   δίνοντας πληροφορίες για την ακριβή ιατρική κατάσταση του επιβάτη έτσι ώστε η εξυπηρέτηση πελατών να ενεργήσει άμεσα στην αεροπορική εταιρία και να ενημερώσει η τελευταία για τα έντυπα που χρειάζονται.
Αν ο επιβάτης έχει δικό του αναπηρικό καρότσι πρέπει να ενημερώσει την εξυπηρέτηση πελατών:
-Τον τύπο του αναπηρικού καροτσιού (χειροκίνητο,με ξερή μπαταρία,με υγρή μπαταρία).
-Τις διαστάσεις του αναπηρικού καροτσιού (ύψος,πλάτος,μήκος) και το βάρος του όταν η καρέκλα είναι διπλωμένη.
 
*Πώς να μεταφέρω ιατρικά φάρμακα στην αεροπορική μου πτήση:
 
Στην μεταφορά φαρμάκων σε πτήση πρέπει:
-Την φαρμακευτική αγωγή του ιατρού σας και την πάθησή σας.
Τα φάρμακα πρέπει να είναι εντός της αρχικής τους συσκευασίας (εξωτερικό κουτί και φάρμακα εντός).
-Βεβαίωση του ιατρού ότι ο επιβάτης έχει ανάγκη των συγκεκριμένων φαρμάκων κατά την διάρκεια της αεροπορικής του πτήσης.
-Εάν τα φάρμακα πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε ειδική συσκευασία (μικρό ψυγείο,παγοκύστες κα) πρέπει να ενημερώσετε την εξυπηρέτηση πελατών με:
-Διαστάσεις της ειδικής συσκευασίας (ύψος,πλάτος,φάρδος).
-Βάρος της ειδικής συσκευασίας.
για να θέσει ερώτημα στην αεροπορική εταιρία που ταξιδεύετε και να σας ενημερώσει αν χρειάζεται κάποια ενέργεια από μέρους σας.
Όλα τα πρωτότυπα έντυπα του ιατρού σας πρέπει να τα έχετε μαζί σας σε όλη την αεροπορική σας πτήση-διαδρομή.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν τα φάρμακά σας δεν τα χρειάζεστε κατά την διάρκεια της αεροπορικής πτήσης τοποθετήστε τα στις αποσκευές που θα παραδώσετε στην αεροπορική εταιρία και όχι στις χειραποσκευές σας που θα πάρετε μαζί σας εντός του αεροπλάνου και που σας υπενθυμίζουμε και πάλι δεν πρέπει να έχετε στις χειραποσκευές σας φάρμακα-κρέμες-υγρά-εκρηκτικά-αιχμηρά αντικείμενα.
Έτσι δεν χρειάζεστε κανένα έντυπο από αυτά που αναφέραμε ανωτέρω.
Για κάθε άλλη πληροφορία παράκληση για  email [email protected] ή στα τηλέφωνα 2321055190  -WIND 6973667292 –COSMOTE 698080236-VODAFONE 6944310855 ανάλογα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που κατέχετε.
 
 
*Θέλω αεροπορική μετακίνηση και είμαι σε κατάσταση εγκυμοσύνης:
 
Χρειάζεστε οπωσδήποτε βεβαίωση ότι είστε σε κατάσταση να ταξιδεύσετε από το ιατρό που σας παρακολουθεί.
Η αεροπορική εταιρία μπορεί να αρνηθεί την αεροπορική σας μετακίνηση μαζί της.
Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της fly4u.gr με email   [email protected] ενημερώστε αν έχετε την ιατρική βεβαίωση και πόσο μηνών είστε έγκυος και θα σας ενημερώσουν άμεσα αν η αεροπορική εταιρία δέχεται την αεροπορική σας  μετακίνηση.  
Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την πρωτότυπη βεβαίωση ιατρού σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας.

Είμαστε κοντά σας κάθε λεπτό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ