ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πράγα

Μια παραμυθένια πόλη που αντικρύζοντας την για πρώτη φορά, σας δίνει την υπόσχεση για ονειρεμένες διακοπές.
Θα σας ταξιδεύσει σ’ ένα μυστηριώδες παρελθόν και σ’ ένα περιπετειώδες μέλλον...
Θα θαυμάσετε την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της μαγικής και ταυτόχρονα σαγηνεύτικης αυτής πόλης...
 
Γενικά στοιχεία για την Πράγα
Μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και πλούσια σε πολιτισμό φέρει τον χαρακτηρισμό «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων» που την χαρακτηρίζουν απόλυτα. Η Πράγα από μικρό επισκοπάτο έγινε σύντομα η έδρα των Βασιλέων της Βοημίας και πολύ σημαντικό εμπορικό λιμάνι που προσέλκυε εμπόρους απ’ όλο τον κόσμο.
Το αρχικό σχέδιο της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο στη δεξιά όχθη του Μολδάβα, γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «ανώτερο κάστρο».
Ο ποταμός Μολδάβας χωρίζει την Πράγα στα δύο: Στα ανατολικά βρίσκεται το ιστορικό κέντρο, με την ξεχωριστή Παλιά Πόλη και το μοντέρνο τμήμα της, την Νέα Πόλη .
Στην απέναντη πλευρά συναντάμε την συνοικία Mala Strana (Το Μικρό Μέρος) και στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο της Πράγας. Οι δυο πλευρές ενώνονται με τη μεγαλοπρεπή Γέφυρα του Καρόλου διακοσμημένη με τα 30 πέτρινα αγάλματα. Όλη τη μέρα υπάρχουν ντόπιοι και τουρίστες που συρρέουν στο χαρακτηριστικότερο σημείο της χώρας και γίνονται ένα με μικροπωλητές και καλλιτέχνες του δρόμου.
Η Πράγα είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων για αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πολλά παλιά αλλά διατηρητέα κτίρια από τις παλιές δόξες της πόλης καθώς και να θαυμάσουμε της μοναδικές συλλογές τέχνης και αρχιτεκτονικής. Περπατώντας στην πόλη θα ανακαλύψετε τις σπάνιες ομορφιές της.
"Το Κάστρο της Πράγας"
Το Κάστρο της Πράγας είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό συγκρότημα στην Ευρώπη και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων βασιλέων. Σήμερα αποτελεί έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας καθώς και ιστορικό και πολιτικό κέντρο της πόλης. Το Κάστρο περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Αγίου Τίτου που είναι διακοσμημένος με περίτεχνες τοιχογραφίες, πύργους όπως ο Λευκός Πύργος που περιλαμβάνει μια αίθουσα βασανιστηρίων και μπορείτε να δείτε την τάφρο απ’ όπου οι τοξότες φυλούσαν το κάστρο και έχουν τοποθετήσει ομοιόματα όπλων, επίσης τον Πύργο της Πυρίτιδας όπου οι Αλχημιστές έψαχναν την φιλοσοφική λίθο. Ακόμη θα δείτε μουσεία, γκαλερί τέχνης, τη Μονή του Αγίου Γεωργίου που είναι το πρώτο μοναστήρι και φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και αρκετά παλάτια όπως το Lobkowicz Palace, το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο στο οποίο οι αίθουσες είναι διακοσμημένες με οικόσημα. Πηγαίνοντας στο Κάστρο της Πράγας θα θαυμάσετε και τον Βασιλικό Κήπο που έχτισε ο βασιλιάς Φερδινάρδος ο Α’ για την γυναίκα του και περιλαμβάνει έναν λαβύρινθο, ζωολογικό κήπο καθώς και το Μπελβεντέρε καθώς και τους Κήπους του Προμαχώνα. Τέλος, στην πύλη του κάστρου γίνεται αλλαγή φρουράς κάθε ώρα και ιδιαίτερα εντυπωσιακή την Κυριακή.
"Καθεδρικός του Αγίου Βίτου
Μια επίσκεψη στον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου είναι απαραίτητη καθώς βρίσκεται στο λόφο του Χρατσάνι και από κάτω δεσπόζει ολόκληρη η πόλη. Στα παλιά χρόνια εδώ γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων της Βοημίας, ενώ αποτελούσε και τόπο ταφής τους. Ο καθεδρικός ναός έχει εντυπωσιακά βιτρώ του 20ού αιώνα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το έργο του Τσέχου ζωγράφου Άλφονς Μούχα, με θέμα τους Αποστόλους των Σλάβων "Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο". Αν επισκεφθείτε το παρεκκλήσι του Αγίου Βέντσεσλας θα δείτε τον τάφο του Αγίου Βίτου, που είναι και προστάτης της Βοημίας αλλά και τοιχογραφίες που περιγράφουν τα πάθη του Χριστού και είναι στολισμένοι με 1.300 ημιπολύτιμους λίθους. Εκτός από το παρεκκλήσι αξίζει να δείτε το Θησαυροφυλάκιο στο οποίο φυλάσσεται το στέμμα και το σκήπτρο της Βοημίας, για το λόγο ότι υπάρχει και τα προστατεύει το πνεύμα του Αγίου Βίτου, την Βασιλική Κρύπτη η οποία είναι μια αίθουσα κάτω από το παρεκκλήσι και στο οποίο είναι θαμμένοι μεγάλοι βασιλιάδες, την Χρυσή Πύλη με τις τρεις καμάρες που κάποτε ήταν και η κύρια είσοδο του ναού, τον Σιγισμούνδο που είναι η μεγαλύτερη καμπάνα στην Πράγα και όταν χρειάζεται να χτυπήσει σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, χρειάζονται 4 εθελοντές να την χτυπήσουν, καθώς ζυγίζει 16 τόνους
"Γέφυρα του Καρόλου"
Η φημισμένη και ιστορική Γέφυρα του Καρόλου συνδέει τις 2 όχθες του Μόλδαβα, την Παλιά Πόλη με τις παρακείμενες περιοχές και βρίσκεται στο κέντρο της Πράγας. Η σύνδεση αυτή κατέστησε την Πράγα σημαντικό εμπορικό κόμβο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 από τον βασιλιά Κάρολο τον Δ' και τελείωσε στις αρχές του 15ου αι. Η γέφυρα ονομάζονταν αρχικά «Πέτρινη Γέφυρα» ή «Η γέφυρα της Πράγας» και το 1870 πήρε το τελικό όνομα «Γέφυρα του Καρόλου». Η γέφυρα έχει μάκρος 516 μ και σχεδόν 10 μ φάρδος, ενώ στηρίζεται σε 16 αψίδες. Η γέφυρα διακοσμείται με 30 αγαλμάτα και γλυπτά, τα οποία λόγω της φθοράς του χρόνου πολλά από τα αγάλματα αντίγραφα ενώ τα αυθεντικά φυλάσσονται στο Λαπιντάριουμ και το Εθνικό Μουσείο της Πράγας. Στην Γέφυρα του Καρόλου, ή αλλιώς Λεωφόρος των Αγαλμάτων, μπορείτε να δείτε το Άγαλμα του των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου τους οποίου τιμούν γιατί τους δημιούργησαν το πρώτο αλφάβητο και ταυτόχρονα του εκχριστιάνισαν, το Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Νεπόμουκ το οποίο φέρνει τύχη, σύμφωνα με το μύθο, αν το αγγίξετε και απεικονίζει την ρίψη του αγίου στο ποτάμι. Επίσης θα δείτε τον Σταυρό της Λορένης που βρίσκεται στο μέσο της γέφυρας εκεί που έριξαν το πτώμα του Αγίου Ιωάννη και λένε ότι αν κάνεις μια ευχή θα πραγματοποιηθεί, την Αγιογραφία της Παναγίας το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της γέφυρας και σύμφωνα με το θρύλο λέγεται ότι έχει θαυματουργικές ιδιότητες και αν δεί κάποιος το φως στο μπαλκόνι να σβήνει σημαίνει ότι θα πεθάνει σύντομα. Μια φιλική συμβουλή, προληπτικά μην το κοιτάτε για ώρα. Κορυφαίο ατού είναι ο Πύργος στη Γέφυρα της Παλιάς Πόλης όπου η θέα, ειδικά το βράδυ όταν είναι φωταγωγημένη, είναι μαγευτική και ελκύει ερωτευμένα ζευγάρια.
"Πλατεία της Παλιάς Πόλης-Stare Mesto"
Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης βρίσκεται στην καρδιά της Πράγας, αποτελούσε και αποτελεί κέντρο για τουρίστες και ντόπιους με πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, καφέ και εστιατόρια. Το γνωστότερο αξιοθέατο στην πλατεία είναι το ρολόι του παλιού δημαρχείου. Κάθε ώρα που χτυπάει, πληθώρα τουριστών μαζεύονται κάτω από το ρολόι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των Αποστόλων, το Χάρο που χτυπάει την καμπάνα κρατώντας μία κλεψύδρα και συμβολίζοντας το πέρασμα του χρόνου, τον Φιλάρεσκο σύμβολο της ματαιοδοξίας, τον Τούρκο που συμβολίζει το κακό και τον Εβραίο. Άλλα αξιοθέατα της πλατείας είναι η Εκκλησία της Παναγίας του Τιν, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Μνημείο του Γιαν Χάους το οποίο χτίστικε για να τιμήσει τον Γιαν Χάους ο οποίος κάηκε στην πυρά επείδη πρότεινε ριζικές μεταρρυθμίσεις για την εκκλησία και στο μνημείο υπάρχει η επιγραφή <<Η αλήθεια θα νικήσει>>. Επίσης άλλα αξιόλογα αξιοθέατα είναι το Μικροσκοπικό Σπίτι το κτίριο αυτό χαρακτηρίστηκε έτσι από τις όχι και τόσο μικροσκοπικές τοιχογραφίες που κοσμούν την πρόσοψη του, φημίζεται επίσης και ως το σπίτι του τσέχου συγγραφέα Φραντς Κάφκα, το Μέγαρο της Πέτρινης Καμπάνας ένα μπαρόκ κτίριο το οποίο πήρε το όνομα του από την μεγάλη καμπάνη στο νοτιοδυτικό του άκρο, το Μέγαρο Στορχ, τη Μικρή Πλατεία, το Άγαλμα της Μαρίας και πολλά άλλα.
"Λορέτο"
Το Λορέτο είναι ένας τόπος προσκυνήματος στον οποίο θεωρείται ότι υπάρχει η Άγια Οικία, που έγινε η άμωμος σύλληψη του Ιησού. Σύμφωνα με τον θρύλο οι άγγελοι μετέφεραν το σπίτι της Παναγίας, στην Ιταλική πόλη Λορέτο, για να μην πέσει στα χέρια των άπιστων, σε πολλές χώρες χτίστηκαν αντίγραφα αυτού του σπιτιού, το οποίο ονόμαζαν Σάντα Κάζα. Έτσι μια Τσέχα αριστοκράτισσα βοήθησε να χτιστεί και στην Πράγα ένα τέτοιο αντίγραφο και μάλιστα χρηματοδότησε το έργο. Η πρώτη στάση σας, πηγαίνοντας στο Λορέτο, είναι στη Σάντα Κάζα όπου θα δείτε στο εξωτερικό του τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ζωή του Ιησού ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το άγαλμα της Παναγίας του Λορέτο που έχει θαυματουργικές ιδιότητες, στη συνέχεια θα θαυμάσετε την Loretanske namesti για την οποία λέγεται ότι από κάτω της βρίσκεται ένα παγανιστικό νεκροταφείο, τον Πύργο του Κωδωνοστασίου που ήταν δώρο από ένα πλούσιο έμπορο της Πράγας για να ευχαριστήσει την Παναγία του Λορέτο που γιάτρεψε την κόρη του και το οποίο χτυπάει κάθε 1 ώρα. Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι το Θησαυροφυλάκιο, το Διαμαντένιο Αρτοφόριο που είναι στολισμένο με 6.222 διαμάντια, το Εξωτερικό Προαύλιο όπου μπορείτε να θαυμάσετε 2 κρήνες που απεικονίζουν η μια την Ανάσταση και η άλλη την Κοίμηση της Θεοτόκου και πολλά ακόμα μοναδικά μνημεία τέχνης και πολιτισμού.
"Παλιό Εβραϊκό Κοιμητήριο-Γιόζεφοβ"
Το Παλαιό Εβραϊκό νεκροταφείο βρίσκεται στο Γιόζεφοβ και στις αρχές ήταν ένα νεκροταφείο που ονομάζονταν «εβραϊκός κήπος» αργότερα μετατράπηκε σε Εβραϊκό κοιμητήριο ώστε να υπάρχει ένα χώρος να κηδεύονται οι Εβραίοι. Ο ακριβής αριθμός ανθρώπων που θάφτηκαν δεν μας είναι γνωστός, γνωρίζουμε ομως ότι όταν γέμισε το νεκροταφείο άρχισαν να κατασκευάζουν τάφους πάνω από τους υπάρχοντες, και έτσι υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 12.000 τάφοι και πάνω από 200.000 εβραίοι. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες που θάφτηκαν στο εβραϊκό νεκροταφείο είναι οι Maharal Ραβίνος Löw, Mordechai Maisel, Δαβίδ Gans.
"Πλατεία Βέντσεσλαβ-Νέα Πόλη"
Στην κορυφή της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Αγίου Βέντσεσλαβ, ο καλός βασιλιάς Βέντσεσλαβ δολοφονήθηκε από τον αδελφό του και έγινε εθνικός ήρωας και ο Άγιος προστάτης των Τσέχων. Η πλατεία Βέντσεσλαβ αρχικά χρησιμοποιούνταν σαν αγορά αλόγων μετέπειτα μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Στην πλατεία θα θαυμάσετε το Εθνικό Μουσείο το οποίο βομβαρδίστηκε το 1968 επειδή νόμιζαν ότι στεγάζεται το Τσέχικο Κοινοβούλιο και εσωτερικά διακοσμείται από μια μαρμάρινη σκάλα και το πάνθεον από τσέχους διανοούμενους, το Μνημείο θυμάτων της Κομμουνιστικής Περιόδου, το Παλάτι Κορούνα, τους Κήπους των Φραγκισκανών, το Ανάκτορο Λουτσέρνα το οποίο σήμερα φιλοξενεί μια γκαλερί, καφετέριες, σινεμά και διάφορα άλλα καταστήματα.
"Λόφος Πέτρζιν"
Ο λόφος Πέτρζιν βρίσκεται πάνω από την Μάλα Στράνα και είναι κατάφυτος από ορχιδέες και δέντρα με πολλά μονοπάτια όπου μπορείτε να θαυμάσετε την μαγευτική θέα της πόλης. Το Πέτρζιν είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ν’ αποδράσουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και ιδιαίτερα για τα ερωτευμένα ζευγαράκια. Λέγεται ότι στο λόφο γίνονταν παγανιστικές τελετές και ότι ακόμα και σημέρα κάθε Πρωτομαγιά πραγματοποιούνται διάφορα είδη τελετών. Μπορείτε να θαυμάσετε τον Πύργο που είναι αντίγραφο σε σμίκρυνση του πύργου του Άιφελ και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, το Μοναστήρι Στράχοβ που σήμερα φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Λογοτεχνίας και κάποιες τοιχογραφίες και αγάλματα του Αγίου Ιωάννη στην Θεολογική Αίθουσα, το Λαβύρινθο των Καθρεφτών όπου μπορείτε να διασκεδάσετε σαν παιδιά με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες και να χαζέψετε την τελευταία μάχη του Τριακονταετούς πολέμου στη γέφυρα του Καρόλου. Επίσης μπορείτε να δείτε το Τείχος του Λιμού που φτιάχτηκε για να προφυλάξει τους φτωχούς από τον λιμό του 14ου αιώνα, το Ναό του Αγίου Μιχαήλ που είναι φτιαγμένος από ξύλο, τον Κήπο των Ρόδων όπου οι κήποι με τις τριανταφυλλιές θα σας αφήσουν άφωνους και πολλά άλλα αξιόλογα μνημεία.
"Εθνική Πινακοθήκη"
Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί και το Μέγαρο Εμπορικών Εκθέσεων που είναι το πρώτο λειτουργιστικό κτίριο της Ευρώπης και αιχμαλωτίζει αμέσως τον επισκέπτη του με την επιβλητικότητα και τα αριστουργήματα έργων τέχνης που διαθέτει. Το οκταώροφο αυτό οικοδόμημα στεγάζει μοντέρνα έργα και μπορείτε να δείτε πίνακες από μεγάλους καλλιτέχνες του 19ου, 20ου, και 21ου αιώνα. Στην πινακοθήκη ανάμεσα στα μεγάλα αριστουργήματα υπάρχουν και 14 πίνακες του Πικάσο. Στην Πινακοθήκη θα θαυμάσετε το Σπίτι στην Εξ Εν Προβάνς που είναι γαλλική συλλογή έργων τέχνης και η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται το 1923, το Καλημέρα, κύριε Γκογκέν που αποτελεί αυτοπροσωπογραφία του Πολ Γκογκέν και δημιουργήθηκε για να διακοσμήσει την πόρτα μιας βρετανικής τραπεζαρίας, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής του Ροντέν, τον Ιαγουάρο που Επιτίθεται σε Ιππέα του Ντελακρουά, το Μουλέν Ρουζ του Τουλούζ-Λοτρέκ που αποτυπώνει μοναδικά τη νυχτερινή ζωή της Γαλλικής πρωτεύουσας, τα Πράσινα Στάχυα του Βαν Γκογκ και πολλά άλλα ενδιαφέροντα έργα τέχνης ασύλληπτης ομορφιάς.
''Ψώνια και Αγορές"
Απαραίτητος σταθμός για ψώνια είναι το Erpet Bohemia Crystal που πουλάει γυάλινα είδη και κοσμήματα, εδώ θα βρείτε τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας, πολυελαίους και διάφορα άλλα είδη από τους οίκους Moser, Goebel kai Swarovski. Για προϊόντα περιποίησης σώματος αλλά και για να απολαμβάνεται χαλαρωτικά μπάνια με αιθέρια έλαια, αρώματα θα πρέπει να πάτε στο Dr Stuart’s Botanicus, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και θα βρείτε υποκαταστήματα σε ολόκληρη την πόλη με κεντρικό αυτό στην Παλιά Πόλη. Αν θέλετε ν’αγοράσετε σουβενίρ και δώρα για τους φίλους σας με ιδιαίτερες προτιμήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε το Museum Shop ή το Galerie u bileho jednorozce όπου θα βρείτε εσάρπες και κασκόλ με διακοσμητικά σχέδια από τα βιτρώ του Καθεδρικού καθώς και υφάσματα, βιβλία, μάσκες και άλλα είδη με γκραβούρες από μνημεία της Πράγας αλλά και αντικείμενα που φιλοξενούνται στα μουσεία. Μια εναλλακτική λύση με προτότυπα μοντέρνα σχέδια σε ρούχα και διακοσμητικά είναι και το Blue, σουβενίρ και αντικείμενα που θα σας εντυπωσιάσουν αλλά με τα τολμηρά τους σχέδια και άλλα για το πρωτοποριακό τους στυλ, πάντα σε λογικές τιμές.
"Πώς να πάτε στη Πράγα"
1. Με αεροπλάνο για το Αεροδρόμιο Ruzyne είτε απευθείας από το Αεροδρόμιο Αθηνών είτε με ανταπόκριση από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με φθηνά 
αεροπορικά εισιτήρια προσφορές Πράγα
2. Για την μετακίνηση σας από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και το αντίστροφο.Για 
μεταφορές Πράγα και Εδρομές ταξιδια Πράγα
3. Επίσης, για την διαμονή σας στην Πράγα σε πολύ χαμηλές τιμές: Φθηνά ξενοδοχεία Πράγα
4. Επίσης για την μετακίνηση σας στην πόλη και το αντίστροφο μπορούμε να σας νοικιάσουμε αυτοκίνητο σε ασυναγώνιστες τιμές. Καθώς το κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο απέχει 26χλμ.Για ενοικίαση αυτοκινήτου Πράγα

"Χρήσιμα:"
1. Στην Πράγα οι περισσότεροι δεν μιλούν ξένες γλώσσες κατά συνέπεια ούτε και αγγλικά για αυτό θα ήταν καλό να πάρετε μαζί σας ένα λεξικό και ένα χάρτη
2. Να κάνετε μια ευχή και να χαϊδέψετε τον σκύλο που θα βρείτε στην Γέφυρα του Καρόλου.
3. Προσοχή στα πολυσύχναστα μέρη για τους πορτοφολάδες.
4. Να ψωνίσετε στην οδό Pařížská όπου συνοστίζονται όλα τα “καλά” μαγαζιά.
5. Αν επισκεφθείτε την τουαλέτα ενός εστιατορίου ή καφε θα σας ζητήσουν να πληρώσετε.
6. Αν δείτε καφετέριες που έχουν και έξω τραπεζάκια να ξέρετε ότι χρεώνουν διαφορετικά, δηλαδή αν κάθεστε έξω χρεώνουν κάτι παραπάνω από οτι μέσα
7. Σε μερικά εστιατόρια στο τέλος του γεύματος φέρνουν την απόδειξη και ένα ακόμα χαρτί το οποίο είναι φιλοδώρημα για τους σερβιτόρους. Μην το πληρώσετε. Τα φιλοδωρήματα είτε μπαίνουν στο λογαριασμό είτε αφήνετε εσείς κάτι επειδή είστε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες.
8. Οι επιπλέον χρεώσεις στους τουρίστες είναι παράνομες εν τούτοις πολλοί το κάνουν όπως και το Εβραϊκό Μουσείο
9. Να τρώτε μόνο σε εστιατόρια και καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις καντίνες μην πάθετε καμιά δηλητηρίαση. Ειδικότερα να αποφεύγεται το ψάρι, την μαγιονέζα και το αυγό 10. Καλό θα ήταν να έχετε πάντα ψιλά μαζί σας γιατί οι περισσότεροι πωλητές θέλουν το ακριβές ποσό σε ψιλά

5 Λόγοι για να πας στη Πράγα

 1. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο Μολδάβα ή μια μίνι κρουαζιέρα στο ποτάμι με τα jazz boats
2. Να δείτε το περίφημο Μαύρο Θέατρο και το θέατρο με τις μαριονέτες αλλά προνοείστε να κλείσετε από πιο μπροστά εισιτήρια
3. Να θαυμάσετε τα μοναδικά μνημεία τέχνης και πολιτισμού
4. Να δοκιμάσετε το εθνικό τους φαγητό, το Gulash και να γευτείτε τις διάφορες ποικιλίες μπύρας.
5. Και να ξαναερωτευτείτε με το σύντροφο σας!

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει:


ΜΗΝΥΜΑ

Είμαστε κοντά σας κάθε λεπτό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2015-11-09
Το γραφείο μας μπορεί να σας προμηθεύσει φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια εντός Ελλάδας και στις γραμμές Ελλάδα-Ιταλία και αντίστροφα.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ