ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κωνσταντινούπολη

Μια πόλη “ζωντανός θησαυρός” που συνδυάζει την πολιτισμικότητα και την φυσική ομορφιά που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Σαγηνευτική και μυστηριώδης προσφέρεται να σας ταξιδεύσεις στις δόξες του παρελθόντος και να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα μυστικά της. Οι σκεπαστές αγορές και τα επιβλητικά κτίρια θα σας μεταφέρουν στην απλότητα των περασμένων χρόνων όπου θα γίνετε πρωταγωνιστές στην καθημερινή πολύβουη και πολύχρωμη ζωή της Κωνσταντινούπολης.

Γενικά για την Κωνσταντινούπολη

Μια από τις μεγαλύτερες πολιτισμικές πρωτεύουσες του κόσμου, η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε και αποτελεί το πολιτισμικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας.
Με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκων, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Η ονομασία Κωνσταντινούπολη προήλθε από τον ιδρυτή της Μέγα Κωνσταντίνο (πόλη του Κωνσταντίνου) και κατά καιρούς της αποδόθηκαν και άλλες ονομασίες όπως Βασιλίς των πόλεων, Μεγαλόπολις, Επτάλοφος, Ανθούσα, Πόλη κ.α Μεγάλη απήχηση γνωρίζει και η τούρκικη ονομασία Ιστανμπούλ που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις <<εις την πόλη>>. Η τοποθεσία που είναι χτισμένη η Κωνσταντινούπολη θεωρείται κομβική καθώς ενώνει 2 μεγάλες ηπείρους μέσω της Μαύρης Θάλασσας στο βορρά και με τη θάλασσα του Μαρμαρά στο νότο. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις ζώνες: η πρώτη περιλαμβάνει την παλιά πόλη της Κωνσταντινούπολης, η δεύτερη περιλαμβάνει την περιοχή του Μπέηογλου με την συνοικία και τον πύργο του Γαλατά και η τρίτη την περιοχή του Σκούταρι και κάποια άλλα προάστια από την ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Πολλές ιστορικές περιοχές της Πόλης που περιλαμβάνουν και αρκετά σημαντικά μνημεία ανήκουν στον κατάλογο Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εκτός από τα ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία η Κωνσταντινούπολη φημίζεται και για τις γευστικές τις απολαύσεις. Δοκιμάστε το balik ekmek που είναι ψάρια που τηγανίζονται πάνω σε παραδοσιακές βάρκες και σερβίρονται με ψωμί και κρεμμύδι, τηγανητά μύδια ψημένα σε ξυλόβεργα ή φρέσκα μύδια με πάγο και λεμόνι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον φρέσκο χυμό από ρόδι καθώς και τις γλυκές αμαρτίες που θα σας κατατακλύσουν, αν επισκεφθείτε την πλατεία Ταξίμ.

Αξιοθέατα

Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!Δοκιμαστικό κείμενο !!

Αγία Σοφία

Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!Δοκιμαστικό κείμενο!!

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει:


ΜΗΝΥΜΑ

Είμαστε κοντά σας κάθε λεπτό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2015-11-09
Το γραφείο μας μπορεί να σας προμηθεύσει φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια εντός Ελλάδας και στις γραμμές Ελλάδα-Ιταλία και αντίστροφα.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ