απο 129€

ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

3 & 4 ΗΜΕΡΕΣ Οδικως

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΣΕΡΡΕΣ,ΒΟΛΟΣ,ΚΟΖΑΝΗ,ΛΑΡΙΣΑ,ΒΕΡΟΙΑ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

1 ΗΜΕΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑ - ΣΟΦΙΑ 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Σας προτείνουμε το βραδάκι στον ελεύθερο χρόνο σας να περπατήσετε στη λεωφόρο Vitosha, όπου τα μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και τις ακριβές μπουτίκ κυριαρχούν. Κατηφορίζοντας τoν πιο δρόμο της Σόφιας, θα δείτε στο βάθος της λεωφόρου να ξεπροβάλει το όρος Vitosha, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι κορυφές του είναι κατάλευκες από το χιόνι.
2 ΗΜΕΡΑ
ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΟΠΕΡΑ - BANYA BASHI
 Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νιέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα της Όπερας στην οδό Dondukov, ένα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο το 1921. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Για όσους επιθυμούν μπορείτε επιπλέον να επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, που είναι μοναδικό στο είδος του. Το βράδυ διασκεδάστε στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ
3 ΗΜΕΡΑ
ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, τοσπίτι τουΛαμαρτίνου, το λόφο τωνΑπελευθερωτών, τον πύργο τουΡολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία τουΑγ.Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο και φυσικά την παλιά πόλη, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίριά της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Στον ελεύθερο χρόνο περπατήστε τον πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ, που είναι η καρδιά της πόλης, τα κτίρια που τον πλαισιώνουν είναι εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Εκεί μπορείτε να βρείτε και φυτικά καλλυντικά φτιαγμένα από τα διάσημα ρόδα της Βουλγαρίας, άλλωστε η χώρα διαθέτει την Κοιλάδα των Ρόδων στο Καζανλούκ. Εναλλακτικά, εάνμείνετεστηΣόφιασαςπροτείνουμε ναεπισκεφθείτεκάποιοπολυκατάστημαήναπερπατήσετεστομεγαλύτεροπάρκοτηςπόλης, τοBorissova. 
4 ΗΜΕΡΑ
ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι με την γνωστή οικονομική αγορά. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας. Sofia-Plovdiv

Στο 3ήμερο πρόγραμμα, η εκδρομή στη Φιλιππούπολη πραγματοποιείται την 2η ημέρα και η ξενάγηση στη Σόφια την τελευταία ημέρα.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει:


Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα

2023-12-23


Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα

2023-12-24


2023-12-30


Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα

2023-12-31


2024-01-04


Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα

2024-01-05


ΜΗΝΥΜΑ

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:

  • > Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ” όλητη διάρκεια της εκδρομής
  • > Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • > Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • > Αρχηγό-συνοδό της εκδρομής
  • > Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • > Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • > Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • > Εισιτήρια πλοίων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Είμαστε κοντά σας κάθε λεπτό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2015-11-09
Το γραφείο μας μπορεί να σας προμηθεύσει φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια εντός Ελλάδας και στις γραμμές Ελλάδα-Ιταλία και αντίστροφα.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ