ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ

*Τι είναι μια αεροπορική πτήση;
 
Η συμφωνία μεταξύ μιας αεροπορικής εταιρίας και επιβάτη για την αεροπορική μεταφορά του ως μέσου μεταφοράς από ένα σημείο σε άλλο της γης.
Έχουμε διάφορα είδη  πτήσεων :
-Τις κανονικές πτήσεις όπου οι αεροπορικές εταιρίες ανακοινώνουν τις ημέρες και τις ώρες πτήσεών τους από έξι μήνες έως και ένα χρόνο πριν από κάθε πιθανή αναχώρηση.
Πραγματοποιούν πτήσεις σχεδόν κάθε ημέρα του χρόνου σε προγραμματισμένες ώρες  εκτός από λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες-καιρικές συνθήκες-τεχνικοί λόγοι κα ).
Εδώ το πλεονέκτημα είναι ότι έχετε μία κανονική εταιρία με κανονικές πτήσεις και πληθώρα πτήσεων που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανωτέρας βίας η πτήση σας μπορεί να αντικατασταθεί με πτήση μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα.
Σε περιόδους χαμηλής κίνησης και οι κανονικές αεροπορικές εταιρίες ανακοινώνουν πολύ φθηνές τιμές για τις οποίες η fly4u.gr σας ενημερώνει άμεσα αρκεί να έχετε δώσει το email σας στο news letter.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να επιβεβαιώσετε την επιστροφή σας 72 ώρες πριν την αναχώρηση στην αεροπορική εταιρία ή στην fly4u.gr.
Στην αναχώρησή σας παράκληση να ζητήσετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας της αεροπορικής εταιρίας του τόπου προορισμού σας.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε και με την fly4u.gr με email [email protected]  ή στα τηλέφωνα 2321055190 -WIND 6973667292–COSMOTE 6980810236-VODAFONE 6944310855 ανάλογα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που κατέχετε.
Η fly4u.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση αλλαγής πτήσεων και εφόσον η αεροπορική εταιρία προβεί στην ενημέρωσή της.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:Σπάνια οι αεροπορικές εταιρίες προσθέτουν πτήσεις στα δρομολόγιά τους σε περιόδους αιχμής που τα κοινοποιούν λίγες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα από την αναχώρησή τους
 
-Πτήσεις αεροπορικών εκδρομών.
Οι αεροπορικές πτήσεις των εκδρομών πραγματοποιούνται με κανονικές αεροπορικές εταιρίες ή με εταιρίες χαμηλού κόστους ή και με πτήσεις charter (ενοικίαση αεροσκαφών).
Η ενημέρωση του πελάτη για τις ακριβείς ώρες πτήσεων γίνεται 2 ημέρες πριν με επιβεβαίωση που θα λάβετε στο email σας ή στο fax σας.
Η άφιξή σας στο αεροδρόμιο πρέπει να είναι 2 ώρες πριν την πτήση και τα επιτρεπόμενα κιλά είναι 23 κιλά σε βαλίτσα και 8 κιλά χειραποσκευή ανά επιβάτη. 
-Πτήσεις χαμηλού κόστους.
Οι πτήσεις αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους διαφέρουν από αυτές των κανονικών πτήσεων στο ότι είναι περιορισμένες σε θέματα ημερών και προορισμών πτήσεων.
Το πλεονέκτημά τους είναι ότι εφόσον η αεροπορική κράτηση γίνει αρκετά έγκαιρα οι τιμές που διαθέτουν είναι αρκετά συμφέρουσες για τους ταξιδιώτες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να επιβεβαιώσετε την επιστροφή σας 72 ώρες πριν την αναχώρηση στην αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους και ΜΟΝΟΝ .
Στην αναχώρησή σας παράκληση να ζητήσετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους του τόπου προορισμού σας.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε και με την fly4u.gr με email [email protected] ή στα τηλέφωνα 2321055190-WIND 6973667292 –COSMOTE 6980810236-VODAFONE 6944310855ανάλογα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που κατέχετε.
 
*Τι πρέπει να κάνω πριν την πτήση μου;
Άσχετα αν η πτήση σας είναι με κανονική ή χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία ή πτήση μίας αεροπορικής εκδρομής πρέπει:
-Να έχετε επιβεβαιώσει την πτήση σας 48 ώρες πριν την αναχώρηση σας στην αντίστοιχη  αεροπορική εταιρία ή στην fly4u.gr με το online check in στην αρχική σελίδα μας δεξιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Από 1/12/2011 το on line check in είναι υποχρεωτικό για την AEGEAN AIR και μάλλον θα το ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρίες.
Και οι χαμηλού κόστους εταιρίες το on line check in το έχουν υποχρεωτικό.
-Πρέπει να είστε 2 ώρες πριν την πτήση σας στο αεροδρόμιο και οπωσδήποτε με το άνοιγμα της πτήσης να παρουσιαστείτε αμέσως στην εταιρία που ταξιδεύετε και να παραδώσετε τις αποσκευές σας.
Έτσι κερδίζετε σε:
-Σίγουρη επιβίβαση στην πτήση που έχετε κρατήσει.
Μην εμφανίζεστε σε μια πτήση τελευταία ώρα διότι κινδυνεύετε να χάσετε την πτήση.
Κάθε αεροπορική εταιρία έχει το δικαίωμα να μην σας δεχτεί στην πτήση της αν η εμφάνισή σας είναι εντός είκοσι λεπτών πριν την αναχώρηση της.    
-Μπορείτε να διαλέξετε καλύτερα την θέση που θα καθίσετε εντός του αεροσκάφους.
-Έχετε χρόνο να παραδώσετε άνετα και να προσέξτε ότι σε όλες τις αποσκευές σας που παραδίδετε στην αεροπορική εταιρία έχει τοποθετηθεί ετικέτα με την πόλη προορισμού σας.
Έτσι αποφεύγετε το να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς αποσκευές.
 
*Πώς να γνωρίζω τι κιλά αποσκευών δικαιούμαι σε μια πτήση;
 
Το βάρος των αποσκευών διαφέρει σε κάθε αεροπορική εταιρία.
Όταν παραλάβετε την επιβεβαίωση της κράτησή σας από την fly4u.gr,εκεί θα αναφέρονται τα κιλά που δικαιούστε στην συγκεκριμένη πτήση.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες γενικές πληροφορίες αναφορικά με τα κιλά αποσκευών:
1.Αναφορικά για τις χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροπλάνου:
Σε όλες τις εταιρίες χαμηλού κόστους ή κανονικές εταιρίες το μάξιμουμ είναι 8-10 κιλά το άτομο.
Οι διαστάσεις της χειραποσκευής σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55x40x25 cm
Συνήθως οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν και μια ακόμη χειραποσκευή αν ταξιδευέται με μωράκι.
Σε κάθε περίπτωση στην χειραποσκευή σας απαγορεύονται τα υγρά,κρέμες,αλοιφές,εύλεκτα αντικείμενα.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να ενημερωθείτε από http://www.hcaa.gr
2.Αναφορικά με τις αποσκευές βαλίτσες.
Τα δικαιούμενα κιλά θα αναγράφονται στην επιβεβαίωση κράτησης που θα λάβετε από την fly4u.gr.
Τελευταία σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες ισχύει ο κάθε επιβάτης να δικαιούται μια αποσκευή 23 κιλών.
Εάν θέλετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις αποσκευές σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email [email protected] ή στα τηλέφωνα 2321055190-WIND 6973667292 –COSMOTE 6980810236-VODAFONE 6944310855 ανάλογα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που κατέχετε. 

Είμαστε κοντά σας κάθε λεπτό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ